Rouw en verlies bij kinderen en jongeren

Ieder kind krijgt in zijn/ haar leven te maken met een verliessituatie. Dit kan door een scheiding zijn, het overlijden van een familielid of het overlijden van een huisdier. En zo zijn er nog meerdere manieren waarop rouw en verlies in het leven van een kind kan komen. 

Het is heel belangrijk voor je kind dat hij tijdens de rouwperiode goed begeleidt wordt. Door goede begeleiding leert je kind om te gaan met alle aspecten van rouw, de emoties en gedragingen die daarbij komen kijken en hoe moet ik nu verder met mijn leven?!

 

Ik begeleid kinderen die te maken hebben met een rouwsituatie en kinderen  waarvan bijvoorbeeld een familielid ongeneeslijk ziek is. Het afscheid is onontkoombaar en samen met je kind kijk ik naar manieren om daarmee om te gaan.

Kinderen die een familielid zijn verloren beginnen soms pas na enkele weken tot maanden aan hun rouwproces. Dit is helemaal niet erg want het kind heeft zich dan eerder bezig gehouden met praktische zaken zoals; wie gaat er nu voor mij zorgen?!. Het is normaal dat een kind eerst aan zichzelf denkt. Het kan dan voor de omgeving erg verwarrend zijn terwijl je kind dan juist net extra aandacht en zorg nodig heeft. 

 

Herken je dit bij je kind? En zou je graag in contact komen om je kind te helpen? Neem dan contact op!