Kinderen rouwen in stukjes. Vaak zijn kinderen nog te jong om te het verdriet wat ervaren wordt bij een verliessituatie aan te kunnen en/of te verwerken.

 

Hierdoor kan het lijken dat kinderen niet bezig zijn met hun verdriet, ze lijken spelen en praktische dingen belangrijker te vinden. Echter dit is niet zo. Als kinderen last ervaren van een verliessituatie kan zich dat jaren na dato nog uiten. Als kind hebben ze simpelweg het vermogen en de levenservaring nog niet om hard te werken aan hun rouw zoals een volwassene dat wel kan 

 

Kinderen zijn loyaal aan hun (bonus)ouders, en vaak hoe ouder kinderen worden hoe minder ze hun (bonus)ouders willen 'belasten' met hun emoties. Ze hebben dan wel een vertrouwd persoon nodig om hun gevoelens bij te uiten, de gevoelens er te laten zijn en een manier vinden van rouwen die bij hun past. 

 

Ik maak voor ieder kind een traject op maat. Ieder kind is uniek en gaat anders met verdriet om. Voor ieder kind is het verlies anders.

Tijdens het traject werken we hier samen op een laagdrempelige manier aan en werken we aan het zelfvertrouwen/zelfbeeld van je kind zodat ze weer verder kunnen. 

 

Ik werk vooral met inzichten, spel, beweging, creativiteit en coach graag buiten.