Kindercoach voor kinderen en jongeren

Ik help kinderen die

  • last ervaren van een verliessituatie/rouw
  • die ondersteuning/ begeleiding willen bij een overlijden
  • die ondersteuning/ begeleiding willen bij een scheiding
  • last ervaren van leerproblemen/ gebrek aan motivatie
  • last ervaren van faalangst/ negatief zelfbeeld
  • piekeren

Tijdens het traject van de coaching wordt de focus verlegd van probleem naar de (te leren) vaardigheid, van probleem naar gewenste toekomst.

 

Wanneer je als kind iets ingrijpends meemaakt zoals een verlies is het soms fijn als je hulp krijgt. Misschien is er iemand in je directe omgeving erg ziek, gaan of zijn je ouders gescheiden, of kunnen je ouders (tijdelijk) niet voor je zorgen. Maar misschien heb je iets heel anders meegemaakt waar je verdrietig over bent. Het is dan een lastige opgave voor je om hiermee om te gaan.

 

Je ouders willen natuurlijk dat het goed met je gaat. Ze willen je beschermen tegen pijn en verdriet. Helaas is dat een onmogelijke opgave voor je ouders.

Soms gebeuren er dingen die heel moeilijk zijn. Ieder kind gaat daar weer anders mee om. Misschien voel jij je heel boos, erg verdrietig of pieker je juist veel. Voel je je erg onzeker en twijfel je over veel dingen. Vind je alles stom, en vind je dat ook van jezelf.

Samen met jou kijk ik naar wat jou helpt als je het moeilijk hebt. Dat doen we door samen te kijken naar wat jij leuk en fijn vind om te doen! Hou je van een spelletje spelen, knutselen, spelen met Playmobil of ga je juist graag naar buiten en beweeg je liever?

 

In mijn manier van coachen luister ik naar wat jij wilt vertellen. Of als je liever wilt spelen mag dat ook. Het maakt niet uit, alles is goed!