· 

Vergoeding door zorgverzekeraar

Wordt een traject bij jou vergoed door een zorgverzekeraar?! Een vraag die vaak wordt gesteld aan mij… ‘Nee helaas’, is dan vaak mijn antwoord. Maar is dat wel helaas?

 

Om als coach überhaupt aangesloten te zijn (lees ook: aangesloten te blijven) is er een enorme wirwar van allerlei verplichtingen. De ene zorgverzekeraar eist een opleiding tot psychosociale basiskennis, de ander vindt dat je een eigen wachtruimte moet hebben én een wc in je praktijk. Dat al deze regeltjes ook nog eens elk jaar veranderen maakt het er niet duidelijker op. Als coach kan je het ene jaar een ontzettend goede opleiding afgerond hebben die aan alle eisen voldoet, het volgende jaar kan die opleiding ineens niets meer waard zijn. Pfff, lekker duidelijk.

 

Daarnaast is het voor de ouders die een traject aanvragen ook nog maar de vraag of ze nog iets terug mogen krijgen van de zorgverzekeraar. Als je aanvullend verzekerd bent misschien, dan zou je een klein deel terug kunnen krijgen, maar niet alles hoor! Nee, al dat ge-coach in Nederland loopt de spuigaten uit. Voor ieder dingetje, is er wel een coach te vinden. Ik snap die ‘coach-allergie’ van de zorgverzekeraars wel. Ze proberen het er allemaal uit het (aanvullende) pakket te gooien. Dus… Helaas pindakaas…

 

En toch, zou ik het anders willen zien? Hoe zou mijn klantenbestand eruit zien als al mijn trajecten wél deels vergoed gaan worden? Zou de motivatie hetzelfde zijn? Zou het eindresultaat net zo goed zijn? Wordt er iets gedaan met het huiswerk?

En wat zou het verschil zijn met als de coachee wel alles zelf zou moeten betalen? Zou diegene dan meer oefenen met het huiswerk? Zou het traject dan eerder afgesloten kunnen worden?

Mijn trajecten worden in de realiteit voor de meeste mensen niet vergoed. En toch start ik ieder traject met evenveel passie, enthousiasme. Zodra alle handtekeningen zijn gezet en we hetzelfde doel voor ogen hebben kunnen we aan de slag! Op weg naar verbetering, verbinding, verandering, groei....

Als coach zet ik me volledig in om het gewenste doel samen te bereiken. Garanties kan ik niet geven maar als iedere betrokken partij meewerkt geeft dat al wel een flinke voorsprong. En weet je, dát werkt! Hierdoor worden er sneller kleine stapjes gezet en komt er wat lucht, de druk gaat van de ketel af. 

 

Je hoopt als coach een positieve wending teweeg te brengen. Want het is natuurlijk wel zo, dat een tevreden klant een mooi visitekaartje is. Iemand die wellicht jouw naam durft te noemen. Want nee, als coach met een eigen praktijk weet je nooit wanneer de volgende klant zich aanmeldt. Kortom: coaches willen heel veel geven, zorgen graag voor anderen en gaan daarin nog wel eens hun eigen grenzen voorbij want ze werken snoeihard om hun praktijk draaiende te houden.

 

We mogen er aan gaan wennen! Er zullen al meer kosten op ons pad komen die niet meer worden vergoed door de zorgverzekeraars.

Heerlijk dat je, met jouw hulpvraag, te maken gaat krijgen met een coach die er álles aan doet om je te helpen, om daarmee ook zichzelf te helpen.

Heerlijk dat je, met jouw probleem, een coach treft die zich niet bezig hoeft te houden met allerlei regels, wetgevingen, papierwerk en overige rompslomp én dus alle focus kan hebben op jou als klant!

Heerlijk, die duidelijkheid in de kosten vooraf, geen horror-factuur na een paar maanden.

Heerlijk, die coach die het eng vindt om te vragen wat hij/zij echt waard is, want dat scheelt in de kosten voor jou terwijl je zéér goed geholpen wordt.

Heerlijk, de coach die op een laagdrempelige wijze met jou als ouder en met je kind een traject van korte duur willen starten… Het hoeft niet perfect te gaan, maar met een duwtje in de juiste richting komt je zelf weer een heel eind!

Heerlijk, een coach die een heel persoonlijk traject met je aan wilt gaan en een mooi samenwerkingsproces met je starten, zodat er een echte win-win-situatie ontstaat.

 

Helaas pindakaas? Heerlijk: pindakaas, lekker op een boterham!

Ben je bereid om een traject zelf te betalen en zo met 200% te gaan voor verbetering binnen je gezin? Ik doe in ieder geval mijn uiterste best voor je!

Neem gerust contact met mij op.

 

*Deze blog is geïnspireerd door  de blog: Helaas pindakaas van Marieke de Boer- Paardekooper, coach van Kind in bloei.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0