· 

Schatgravers

Vandaag schrijf ik deze blog over een van mijn waardevolste spellen die ik in mijn praktijk gebruik. Namelijk het spel Schatgravers. 

 

Het is een prachtig spel die op verschillende manieren ingezet kan worden. 

In mijn praktijk gebruik ik het spel 1 op 1 bij een coachingssessie. En geef ik workshops voor klassen. 

Het spel is ook te gebruiken voor binnen je gezin. 

 

Ik zal in het kort uitleggen wat het spel inhoudt;

In het spel zitten verschillende kaarten: karweikaarten en schatkaarten.

 

Op de karweikaarten staan steeds kleine opdrachten in verschillende thema's die het leven omhelzen. Ze geven zelfinzicht, plezier, luchtigheid en laten je stilstaan bij de gewoon-bijzondere dingen van alledag. 

De thema's zijn: 

Liefs: Liefs voor jezelf en andere ervaren

Wensen & dromen: Wensen en mooie dromen de wereld insturen

Hier & nu: Stilstaan en bezinnen

Fantasie: De kracht van verbeelding voelen

Genieten: Aandacht geven aan kleine bijzondere dingen

 

Op de schatkaarten staan eigenschappen. Deze schatten stimuleren je zelfvertrouwen, vergroten je zelfinzicht en laten je schatten bij jezelf en anderen herkennen.

 

Tijdens de coachingssessies 1 op `1 zet ik dit spel in om inzicht te krijgen in het zelfbeeld van mijn coachee, waar liggen de sterke kanten van de coachee en waar kunnen we samen nog aan werken. Daarnaast is het een leuke manier om elkaar echt beter te leren kennen. Ik zet dit spel dus meestal ook in tijdens de eerste sessie die we doen. 

Het is ook leuk om met dit spel het traject af te sluiten en een vergelijking te maken met de eerste keer dat de coachee dit spel speelde. Waar zie je verschillen? Hoe ervaar je het spel nu? Wat vind jij de grootste verandering? Als dit helder is kunnen we samen de schatten 'verankeren' zodat de coachee ze niet snel meer vergeet. 

 

Soms als ik het nodig acht krijgt de coachee het spel van mij mee naar huis als huiswerk. De opdracht luidt dan, speel dit spel met je gezin en vertel mij de volgende keer wat daar uit is gekomen. 

Dit spel is heel goed binnen het gezin in te zetten en je zult dan merken dat dit spel een enorme boost geeft aan jullie band. Doordat er alleen maar positief ingestelde karwei- en schatkaarten in zitten, wordt iedereen er bij van!

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar het spel en wil je er graag meer van weten? Neem dan contact op en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0