· 

Hoe ziet een traject/ consult er uit?

In deze blog omschrijf ik globaal hoe een consult en hoe een traject er in de praktijk uit ziet. Omdat iedere coachee anders is en het ene probleem het andere niet is kan ik niet teveel details omschrijven maar ik hoop dat deze blog jullie meer inzicht geeft in het hoe en wat.

 

Allereerst begint het met een aanmelding via mail of via het contactformulier hier op de website. Zodra ik een aanmelding binnen krijg, zal ik samen met jullie een telefonische kennismakingsgesprek inplannen. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur en daarin maken we kennis met elkaar en vertellen jullie in het kort wat het probleem is en beslis ik of ik denk dat ik jullie kan helpen bij jullie probleem.

Als we beide een goed gevoel hebben plan ik een intake gesprek met jullie als ouders/verzorgers en jullie kind in. Dit gesprekje duurt ongeveer 1,5 uur en om een juist beeld van het probleem te krijgen is het belangrijk dat jullie allemaal aanwezig zijn. Tijdens de intake bespreken we het probleem, het doel en het plan van aanpak.

Het is belangrijk dat vooral voor de coachee alles goed aanvoelt.

Na de intake ontvangen jullie via mail mijn uitgewerkte samenvatting van de intake, plan van aanpak, inschatting van het soort traject (hoeveel consulten ik verwacht nodig te hebben) en mogen jullie kiezen welk traject jullie willen. Ik geef jullie de keuze uit 3 pakketten gebonden aan het aantal geschatte consulten;

Ik bied een Brons, Zilver en Goud pakket aan, dit houdt in:

Brons: er is onbeperkt contact mogelijk en ik zal binnen 72 uur reageren/ telefonisch contact opnemen.

Zilver: er is onbeperkt contact mogelijk en ik zal binnen 48 uur reageren/ telefonisch contact opnemen.

Goud: er is onbeperkt contact mogelijk en ik zal binnen 24 uur reageren/ telefonisch contact opnemen. 

Waarom bied ik deze pakketten aan? Ik vind het belangrijk dat jullie als ouder(s)/verzorger(s) je niet bezwaard voelen om contact op te nemen met mij als jullie met vragen of een vervelende situatie zitten. Het kan dan juist in het belang van het traject zijn dat we daar samen snel actie op kunnen nemen.

Als jullie akkoord gaan met het traject vervallen de kosten van de intake.

 

Na betaling en akkoord van beide ouders/ verzorgers gaat het traject dan echt van start. Ik werk met consulten van een uur.

Tijdens de consulten zal ik in de meeste gevallen bij jullie thuis komen, soms is het leuk voor de afwisseling of omdat het noodzakelijk is dat het consult op een andere locatie plaatsvind maar dit bespreken we altijd ruim van te voren met elkaar. 

Tijdens het consult ben ik in het geval van kindercoach alleen met jullie kind.

Het eerste consult staat in het teken van vertrouwen, elkaar nog beter te leren kennen, uitleg van het traject/ plan van aanpak, doelen stellen en eventueel huiswerk bespreken. 

Ik vind het belangrijk dat het kind de ruimte krijgt om alles wat we bespreken en doen in de consulten te verwerken, dus plan ik vaak de consulten om de week in. Tussendoor is er uiteraard de mogelijkheid om wat contact te houden mocht dat noodzakelijk zijn. Ook zal ik met enige regelmaat contact houden via de mail over de gang van zaken. 

Tijdens de consulten van het traject werken door middel van spel steeds verder naar de doelen toe tot die bereikt zijn en het kind de leerdoelen zich eigen heeft gemaakt. Dit doen we door middel van verankeringsoefeningen.

Het laatste consult staat in het teken van Feest! want de doelen zijn bereikt! Ook evalueren we samen hoe alles is gegaan en hoe iedereen het traject ervaren heeft! Ik vind het erg belangrijk dat we samen alles kunnen bespreken want dat komt de groei van iedere betrokkene ten goede!

 

Ik hoop dat ik jullie hiermee een duidelijk beeld heb kunnen geven van hoe het in de praktijk gaat. Mocht je nog vragen hebben aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik geef met plezier antwoord op je vragen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0