· 

Ik en mijn gezin

Ik en mijn gezin, hoe is deze naam nou ontstaan?

Soms krijg ik de vraag of het ik in de naam over mij gaat, daar kan ik kort en bondig antwoord op geven; nee die gaat niet over mij. Maar over het ik van je kind of het ik als opvoeder zijnde.

Ik in het Latijns is namelijk ego.

En hoe belangrijk is het om goed voor je eigen ego te zorgen? Ik wil daar kinderen en opvoeders graag bij helpen dus daarom staat Ik vooraan. Omdat ik daarnaast ook opvoedcoach en ondersteuning geef heb ik ervoor gekozen om er en mijn gezin bij te vernoemen. Ik geloof dat het hele gezin als een systeem werkt en dat je als gezin elkaar kunt helpen en ondersteunen. Dit is zelfs ook erg belangrijk, het zorgt namelijk voor extra verbintenis en verdieping in de bestaande relatie tussen jullie als gezinsleden. 

Mijn logo had ik al helder voor ik definitief besloten had wat mijn naam van mijn praktijk zou worden. Het moest iets met een paardenbloempluisje worden!

De betekenis van een paardenbloem is namelijk veerkracht.

Omdat een paardenbloem kan gedijen in moeilijke omstandigheden is het geen wonder dat mensen zeggen dat de bloem symbool staat om boven de uitdagingen van het leven uit te stijgen.

Ik heb in mijn logo gekozen voor het pluisje van de paardenbloem omdat je door middel van mijn coaching en ondersteuning nieuwe tools en tricks aangeboden krijgt (het zaadje) en die mag je zelf planten waar je maar wilt. En als je eraan toe bent mag je gaan bloeien en je verder ontwikkelen en steeds weer nieuwe zaadjes planten, overal waar je maar wilt!

 

Ook ik plant nog steeds overal mijn zaadjes en groei nog iedere dag. Op onder andere emotioneel gebied maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling ontwikkeling.

En zeker ook in de ontwikkeling als coach! In februari heb ik bijvoorbeeld bij kinderprof een training gevolgd om mezelf te ontwikkelen als faalangsttrainer. Deze training kan ik nu aanbieden aan kinderen, hoe tof is dat?!

 

Hieronder een overzichtje van hetgeen op welke gebieden ik als coach ik mezelf nog ga ontwikkelen:

 

Op dit moment ben ik bezig met een studie Kindertekeningen analyseren. 

 

6-7 april:

Training Ik leer leren van Tea Adema, dit is een training om kinderen met leerproblemen te ondersteunen via een kortdurend traject (4/5 keer). Omdat ik het kinderen gun om op een ontspannen manier te leren in de klas. Deze training laat de kinderen terug gaan naar de basis; Hoe leer ik?! 

 

Mei:

Training theekransjes. Met deze training kan ik ouders van kinderen met rouw&verlies problemen, faalangst, opvoedproblemen ed. een kleine workshop van 1,5 a 2 uur aanbieden om tips en tricks te leren. 

 

30 juni:

Train de Trainer: rouw en verlies preventiecoach, hiermee kan ik workshops en lezingen geven ter ondersteuning en preventie voor kinderen, ouders en professionals die met verlies en rouw te maken hebben gehad. Hierdoor verbreed ik mijn kennis en kan ik deze als expert in het gebied van rouw en verlies aanbieden.

 

31 augustus/7 september/12 oktober:

Poptalk trainer en Poptalk rouw en verlies, via deze training leer ik om met kinderen te communiceren via poppetjes. Ik hoef dan niet direct het gesprek met kinderen aan te gaan maar praat via de poppetjes. Hierdoor zal het kind zich makkelijker open stellen. Ik zie dit als een mooie aanvulling op mijn opleiding speltherapie.

 

2019:

Rots en water

Kiezel en druppel 

Beide zijn weerbaarheidstrainingen voor kinderen om te zorgen dat de kinderen weerbaarder worden in het dagelijks leven.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0