· 

Faalangsttraining

1 op de 10 kinderen lijdt aan een ernstige vorm van faalangst! Ik kan je kind helpen om ermee om te leren gaan!

 

Wat is faalangst? 

Kinderen die last ervaren van faalangst hebben de neiging om constant te denken dat ze moeten voldoen aan de verwachtingen van een ander. Ze ervaren hierdoor veel spanningen en stress. Dit komt vooral voor bij situaties waar een prestatie geleverd moet worden. Faalangst uit zich op verschillende manieren, sommige kinderen stellen zich heel afhankelijk op en zijn erg in zichzelf gekeerd, een ander kan heel druk en brutaal worden. Het is daarom dat iedere training op maat gemaakt wordt voor je kind. Ook in een groepstraining ga ik individueel aan de slag met je kind. Via het contactformulier kun je meer informatie aanvragen of vragen stellen over de faalangsttrainingen die ik geef. 

 

Hoe herken je faalangst bij je kind?

 

Faalangst herken je onder ander aan de volgende kenmerken:

- Het kind kan erg in zichzelf gekeerd zijn, geeft zich niet bloot en durft zijn of haar mening niet te geven. Of het kind kan heel druk en brutaal reageren, op deze manier overstemd het kind zijn/ haar angst.

- Clownesk gedrag, het kind laat zijn/ haar ware gezicht niet zien.

- Transpireren.

- Het kind kan klagen over hoofd-buik-maagpijn, die ineens komt opzetten bij een bepaalde taak of vak op school.

- Een faalangstig kind is erg beweeglijk, zelfs in zijn/ haar slaap. Alle opgehoopte spanningen komen er via bewegingen uit.

- Vaak plassen.

- In sommige gevallen zelfs overgeven.

- Slecht slapen (laat in slaap vallen en weer vroeg wakker zijn).

- Hyperventileren doordat bij angst de ademhaling versneld en dieper wordt.

- Vaak zeggen ‘ik kan het niet’.

- Veel om hulp, bevestiging of extra uitleg vragen.

- Snel opgeven.

- Niet naar school willen, of met tegenzin naar school gaan.

- Afwachtende houding.

- Huilen of boos worden als iets niet lukt.

 

 

Tijdens de training gaan we aan de slag met verschillende oefeningen die het zelfbeeld positief veranderen en hoe het kind zijn lichaam kan inzetten om om te gaan met zijn/haar faalangst. Daarnaast zetten we doelen op en werken we tijdens deze training aan deze doelen om ze uiteindelijk te halen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0