· 

Wie ben ik?!

Hallo, mijn naam is Desiree geboren in het kleine dorpje Oosteind en ik ben kindercoach.

Daarnaast ben ik ook in 2017 opgeleid tot opvoedcoach en gezinstherapeut. Ik heb me gespecialiseerd door middel van scholing in faalangst, leerproblemen, rouw en verlies en opvoedproblemen.

Tijdens het coachingstraject zet ik speltherapie in om tot de kern van het probleem te komen en je kind of het gezin zo te coachen.

Al meer dan 10 jaar werk ik met kinderen op verschillende manieren! Op een kinderdagverblijf, basisschool en nanny en nu als coach. Hierdoor heb ik naast uiteraard de theorie ook veel geleerd over kinderen, het gezinsleven en over gezinsdynamiek. Maar ook heb ik vele uitdagingen gehad in de vorm van kinderen en ouders ondersteunen met diverse problemen. Wat gaf het veel voldoening als ik zag dat ik het kind en/ of het gezin door mijn ondersteuning weer kon laten stralen en een harmonieuze relatie met zichzelf en met elkaar aan zag gaan. Dit liet me nadenken over mijn toekomst en ik luisterde naar het gevoel dat ik dit voor veel meer kinderen en gezinnen wilde waarmaken. Dus koos ik voor een opleiding tot kindercoach. Wat gaf deze studie mij veel inzichten en ik werd helemaal blij; Dit was het voor mij! Omdat ik mijn kennis nog meer wilde verbreden wilde ik me nog meer scholen. Na wat onderzoek koos ik voor een studie voor opvoedcoach en tot slot gezinstherapie.

Waarom wilde ik kindercoach worden... hier hoef ik niet lang over na te denken.. Op jonge leeftijd overleed mijn moeder en was de structuur thuis ver te zoeken. Mijn vader, mijn zussen en ik hadden ieder onze manier om met deze vorm van rouw om te gaan. Helaas heeft dat voor wrijving gezorgd en verstoorde de banden met elkaar. Het was in die tijd ook nog taboe om met elkaar over onze gevoelens te praten. Dus stopte ik deze ver weg, en als ze dan wel kwamen koos ik ervoor om te tekenen en kleuren en later gedichten schrijven. Toen ik ouder werd merkte ik dat gevoel toch ging kruipen waar het niet kruipen kon en merkte ik dat ik toch 'last' had van veel onverwerkte gevoelens. Ik heb in mijn pubertijd en de jaren daarna er voor gekozen om alsnog hulp te zoeken van een professional om met mijn verdriet en rouw om te kunnen gaan en heb daarbij veel handvatten toegereikt gekregen en die mij eigen gemaakt. Hieruit bleek toen ook dat ik hooggevoelig was in de vorm hoogsensitiviteit. Gelukkig weet ik nu goed hoe ik hiermee om moet gaan.

Omdat ik vind dat je nooit uitgeleerd raakt volg ik nog steeds diverse trainingen en cursussen om mijn kennis te verbreden zodat ik ieder op een passende manier kan coachen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0